Rychlé těstoviny s houbovou omáčkou

Není nad pravé italské těstoviny s perfektní krémovou omáčkou.
Podzim je pro ně ideálním obdobím, tak si pojďme jednu takovou vykouzlit.
Co budeme potřebovat?
Těstoviny:
Čerstvé širší italské těstoviny typu tagliatelle nebo linguine
Omáčka:
Houby 350 g
Česnek 2 stroužky
Máslo asi 30 g
Silný koncentrovaný vývar demi-glace (zeleninový nebo hovězí)
Hladkolistou petržel
Smetana na vaření 150 ml
Bílé víno 150 ml
Parmezán asi 50 g
Sůl a pepř
Jak na to
1. Začneme tím, že si dáme vařit asi dva litry vody, kterou předem osolíme.
2. Houby si očistíme a nakrájíme je na hrubší kostky. Česnek oloupeme, překrojíme ho napůl a vykrojíme zelený klíček. Zbytek pak krájíme na tenké plátky.
3. V pánvi rozehřejeme máslo, do kterého vložíme česnek. Když nám začne zlátnout, přidáme houby a pomalu restujeme. Přidáme dvě lžíce demi-glace (ideálně). Pokud preferujete vegan variantu přidejte zeleninovou variantu. Každopádně, pokud tam hodíte kostku bujonu ohrozíte tím život mláděte leguána polního 😀 a já se to dozvím! Přidejte nahrubo nakrájenou petržel, promíchejte a ještě chvilku restujte.
4. Teď nastává ideální čas k vaření těstovin.
Vložte je do vroucí osolené vody a vařte do. tédoby, než budou na skus.
5. Houby by už měly být hezky měkké. Přichází čas na víno. Přilijeme do pánve a necháme jej odpařit. Přilijeme smetanu (pro veganskou variantu použijeme rýžovou smetanu nebo kokosové mléko) a necháme chvíli provařit. Teď už jenom podle chuti dosolíme a dopepříme.
6. Uvařené těstoviny vyndáme z vody a přimícháme je k připravené omáčce. Všechno pořádně promícháme a můžeme servírovat.
7. Těstoviny elegantně přendáme na talíř, posypeme hoblinkami parmezánu a dozdobíme lístky petržele.

Tajný tip na závěr
Pokud je omáčka příliš hustá, můžete ji rozředit trochou vody z těstovin. Obsahuje totiž škrob, takže i kdybyste to s tím ředěním trochu přepískli bude to menší neplecha, než s klasickou vodou.
Dejte mi vědět, jak se vám těstoviny povedly.
Ať už do komentáře dole na stránce, nebo mi napište třeba na Instagramu